Friday, September 6, 2013

mengandung lagi..

assalamualaikum..

hah! mengandung lai weyh.apa nak buat,rezeki allah nak bagi.terima je lah. sapa lah kita ni nak menolak ye dak? sementara badan masih kuat,usia masih muda ni.lagi pun rekod mengandung lepas bersih.tak ada darah tinggi..tak ada kencing maneh..tak ada itu..tak ada ini.rekod cantek beb.hehe,syukur alhamdulillah...



berdebar tak korang bace? aku yang dengar cerita ni pun berdebar dan sangat terkejut. belum sempat nak kurus dah mengandung balik.kikiki...

jangan berdebar uols..bukan i yang mengandung. tapi mykawan sepejabat ni yang mengandung. baru sangat lagi kami berdua ni cerita pasal pregnancy pertami kami bulan april lepas. mykawan tu bersalin awal 2 bulan dari aku. kira dia cuti dulu larh.tak sempat nak jenguk dia pun kat hospital.

tadi siang pi jalan sekejap kat pejabat. saja nak ambil mood bekerja sambil bawak baby kenal-kenal dengan nenek/atok/makcik/pakcik dia kat opis tu. terserempak dengan mykawan ni. eh,pelik lah..napa pakai baju ala-ala pempuan pregnant nih?

mykawan :: kak..orang ngandung balik. [senyum lebar]
aku :: hah? ko biar betol?
mykawan :: hehehe,haah lah...
aku:: anak ko skarang berapa bulan?
mykawan : baru masuk 5 bulan.orang rehat 2 bulan je...kikiki..
aku::hahaha,dasyat ko.nyilu penjahit aku weyh...
mykawan ::hahahaha...org pun tak sangka. suami dengar macam tak terjun katil masa tu.hahaha..
aku :: tak apalah. rezeki allah nak bagi kat ko. terima tu. ko suka tak?
mykawan :: suke laah. orang memang nak anak jarak setahun sorang pun.
aku :: kikiki...tahniah lah Sha.

isy. bertuah badan. aku sebenarnya memang nak sangat lagi dan lagi mengandung.jarak setahun sorang pun tak apa haih.

tapi, bila dengar mykawan mengandung balik penjahit ni rasa pedih-pedih je pulak.aaauuwww....sanggup kah aku? emm, akan jadi sanggup kalau Allah kurniakan rezeki lagi.insya allah....






3 comments:

  1. Alhamdulillah murah rezeki kwn awk. time memuda ni lah kita blh beranak pinak.bila dh usia lanjut kennot dah. sy pun tingin gak nk ank reramai.mybe 2tahun sorg ker,bestnyaaa.hihi

    ReplyDelete
  2. murah rezeki dia, tp kalau saya mmg fikir banyak kali ...

    ReplyDelete
  3. alhamdulilah...murah rezeki dia....
    saya percaya rezeki saya kat tempat lain...
    kalo bukan rezeki anak lagi... :)

    ReplyDelete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...