Saturday, June 8, 2013

37minggu dan tandanya..

malam ni, malam minggu kan u all. biasa kalau macam ni kami laki bini tengok berjalan sakan. asal ada masa terluang. soal duit cerita no.2, keluar bawak rm10 pun okey.janji minyak kereta penuh.kekeke...

minggu ni suami tak balik. memang saja tak bagi balik sebab nak suruh dia rehat, simpan duit. balik bila aku call kata dah betul-betul sakit nak bersalin ja nanti.walaupun...........

walaupun 2 hari ni perut ku asyik memulas je. tapi tak ada keluar tanda pun. hanya sakit-sakit lembut gitu je lah. disebabkan tak ada pengalaman bersalin maka aku ready je lah kat rumah mak. mana tahu kan baby nk keluar awal... 

37minggu..

  • 2 hari ni kaki yang selalu ni hanya sembab sekejap-sekejap tetiba membengkak demok-demok. walau lepas bangun tidur tetap membelon kaki ku. nak pijak lantai pun tak daya.sakitnya.....
  • sakit perit-perit kat miss v. hari ni baru mula sakit. sakit menyucuk terutama nak angkat kaki turun katil.aiyo. terasa penuh je kat bawah ni...
  • perut memulas. rasa tajam-tajam kat bahagian bawah pangkal rahim. rasa macam nak turun period tu. tapi kejap-kejap laaa....
  • sakit segala sendi. nak angkat tangan pi ikat rambut pun lambat.
  • sentiasa penat penat dan penat sangat! ya allah.....
  • aku membawa beban badan yang terlalu berat iaitu 82kilogram. bila terduduk atau sesaja duduk bersila adalah sangat payah untuk aku bangun. eemmmm....aku rasa besok nak pi cari tongkat lah....hehehe..
  • miss v banyak mengeluarkan cecair putih macam susu. kadang tu banyak dan sentiasa rasa basah.aiyoo lagi sekali. doktor kata ini biasa, terutama dihujung kehamilan.okey...
okey lah..okey lah..sudah mengantuk ni.nak tido... =.=
assalamualaikum all...


3 comments:

  1. Dearrr.dh xlama dh tu. Excited cikji mndgrnya! Moga2 dipermudahkan nanti.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..
    sabar menunggu yer cikji. kite pun rasa tak sabar semacam dah ni..nebeees sangat2..hehehe

    ReplyDelete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...