Tuesday, March 12, 2013

24minggu / 6 bulan..

24week
assalamualaikum..
hari ni dah 24minggu 4 hari/6bulan 4 hari... saya sihat alhamdulillah. baby pun sihat alhamdulillah. maaf sebab lama tak cakap-cakap kat sini. sibuk dengan urusan kerja katanya. sibuk buat kerja apa pun entah lah..hehe. maklum la lama berehat dari bekerja kan, pisau tak tajam mana dah. lani dah bekerja semua so pisau kene asah balik..

syukur. kandungan sihat. baby semakin aktif bergerak. paling best bila tengah baring layan dia bergerak. kadang-kadang menitis air mata tengok perut bergerak-gerak,senget ke kiri kanan. lebih buat mak dia terharu bila dia bertindak balas bila kita usap perut. kalau lapar lagi lah dia aktif,sampai senak perut mak dia ni. apa pun alhamdulillah.syukur pada Allah. moga anak ni sentiasa dilindungi Allah.

jantina? masih bluur. tak tahu lagi lah lelaki atau perempuan. kami suami isteri pun masih tertanya-tanya. sebab setiap kali pergi scan baby mesti menangkup ke belakang. kira nampak bontot je ler.. tu yang geram tu.tak apa, ada lagi 3bulan lagi ni.kalau nk surprise pun tak ape...

persiapan?belum buat satu apa pun. kalau ikut larat badan nak jalan, memang tak larat dah. tulang punggung memang menyucuk-nyucuk dah ni. tapi ikut nasihat orang tua, nasihat kawan-kawan punya pasal so dengar je lah.walau hati ku meronta-ronta!! =.=

boring dan rindu. sebab suami sekarang ni susah nak dapat cuti. sebulan sekali je jumpa.. sabtu ahad pun ada operasi. lagi pun katanya nak simpan cuti bila saya dah selamat bersalin nanti. sekarang ni kena lah banyak bersabar. nasib lah duduk dekat dengan family, sabtu ahad tu memang balik rumah mak je lah. bosan-bosan ajak je mak g jalan-jalan..

rindu. rindu pulak kat geng ttc yang selalu muncul n bagi semangat sebelum ni terutama kak NKH . moga ada berita gembira saya dengar tak lama lagi. rindu jugak kat kak hikari, kak sue pejal (litleworld)..em, ramai lagi kot.mybe diorg sibuk uruskan anak kot.heheheeeeee....







13 comments:

  1. Salam... kalau nak buat persiapan, dah boleh dah tu... beli sikit2... :) tapi orang perempuan ni mmg ada magic. kalau bab shopping, sarat mcm mana pun sanggup. bila dah abis baru sedar kaki bengkak la, sakit pinggang la... haha...

    take care ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam ayu...
      rasanya dah boleh kan? tapi tu lah ramai yang kata tunggu bila dah 7 bulan.em..xtau lah nanti larat atau tidak. tapi rasanya larat kot..hehehe

      Delete
  2. as salam aida..
    selamat berkenalan ye..
    seronok baca blog awak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam aida..selamat berkenalan jugak.thanks sudi singgah blog kita..

      Delete
  3. Assalam....

    Rindunya kat aida... akak bz sgt skrg ni.. kdg2 buka blog aida skodeng.... kg kite dkt je.. akak kat palong .. aida kat pilah.. boleh je jumpa... hr tu berubat kat juaseh... tapi xde rezki lagi... thanks doakan akak.. insyaallah kalau diizinkan Allah bulan 5 ni nak gi umrah... dh macam2 usaha buat... rasanya lebih afdal akak ke sana.. mudah2an.. Allah kabulkan permintaan akak ... ameen (nkh)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak..
      ingat akak dah xbaca blog aida cz aida pun dah jarang buat entri. kerja lah kak, mcm malas pulak nk pikir2 pasal entri.hehehe..laa, org palong ke? dekat je..nanti boleh jumpa kat bahau,pi makan-makan ke. kan?
      bagus lah tu kak, usaha je lah mana yang termampu. ape pun terpulang pada allah swt.janji akak usaha.ape pun manis nikmatnya untuk org sabar mcm akak ni..

      Delete
  4. Replies
    1. hai sara..
      best....seronok tengok perut bergelora je..

      Delete
  5. Replies
    1. hehehe..aida pun tak tau lagi ni kak...
      nanti dah tau,aida bagi tau semua kat blog eh..
      tunggu...

      Delete
  6. rm1/pc strip test upt pregnancy dan rm1.20 /pc opk kesuburan
    email; lovidoobidoo@gmail.com
    blogshop; http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/
    sms:puan nor 0122723104

    ReplyDelete
  7. hikari ape cerita ye skrg? ade link blog dia x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye sizuka!
      hari tu dia ada comment kat salah satu entri aida.
      dia kata blog lama dia dah padamkan. sebab ada stalker..
      dia jadi silent reader je sekarang ni..
      tapi katanya, dia ada hajat nk buat blog baru. bila dah siap blog baru tu nanti dia bagi tahu aida. kita tunggu lah sama-sama..aida pun rindu dia gak...

      Delete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...