Friday, January 4, 2013

rindu tak..

hai..

hari ni jumaat. tinggal sorang-sorang kat pejabat. kawan-kawan semua balik rumah. tinggallah makcik seorang diri kat sini. nasib bekalan makanan banyak kat pantri. pagi tadi ada bacaan yassin lepas tu ada sedikit jamuan. baki meehun dari jamuan tadi banyak.so makcik mengulang makan mehun je lah ni sampai petang kang. nak keluar pi cari nasi malas pulak.panas....

hari ni hari ke3 bekerja. 3 hari dah berulang jauh dari rumah emak ke pejabat. penat sikit lah sebab saya akan melalui jalan yang banyak selekoh.berbukit-bukit. tapi yang best tak ada kesesakan lalu lintas.tidak lah stress sangat.

keadaan kat pejabat baru ok. ok je sebab belum dapat kerja.masa banyak study pasal benda baru.bos suruh fahamkan dulu konsep-konsep plan kerja baru ni. nextweek mungkin dapat komputer dan lepas je dapat komputer baru lah bermulanya kerja-kerja perancangan. selain tu masa banyak dihabiskan dengan makan-makan. mungkin sebab dalam pejabat ni sejuk sangat kot jadi perut asyik lapar je, pulak tu ditambah dengan si kecik dlm perut ni.memang tiket lah..

baby?...alhamdulillah.sihat! baby sangat memahami mak dia yang berjauhan dengan suaminye. masih muntah-muntah,pening-pening tapi keadaan lebih baik dari sebelum ni. nak pergi kerja pun bertenaga lagi cuma bila nak balik kerja tu penat berganda2 jugak lah. sebab jauh rumah emak dengan pejabat lebih kurang 40km.u all banyangkan..tapi ku gagahkan juga demi masa depan kami nanti.

eh,nak cerita pasal baby kan? termelalut jauh pulak.emm, semalam gi scan kat kkia. alhamdulillah baby sihat dan cukup sifat. sangat aftif. lama doktor scan baru dapat ukur badan dia.terkangkang-kangkang..melambai-lambai..mengeliat.kecian doktor.lenguh dia..perut mak dia pun jadi sakit sebab doktor dok tekan-tekan. minggu depan checkup lagi. saya kena datang klinik 2minggu sekali sebab kes alahan je.hehe.berat badan tak naik-naik malah makin turun. kita tengok lah nanti bila dah masuk 4bulan nanti macamana..mohon moga alahan hilang terus lah sebab nanti nak duduk sorang-sorang pulak. sebab dah dapat duduk kuaters..

hari ni baby genap 15minggu. due pun berubah jadi 1.7.13. semingu dua ni perut kadang-kadang jadi cramp.doktor kata sebab baby nak membesar. tapi sakit kadang-kadang je. kalau banyak berjalan atau buat kerja berat terasa lah nyilu sikit. nak drive laju pun takut so saya pandu perlahan je lah..60km/jam.

okey.nanti kita sambung lagi.mungkin minggu depan...mungkin bulan depan..entah-entah besok update lagi.hehe,ikut mood dan kelapangan lah kan?saya dah kerja sekarang ni.azam tahun baru ni nak jadi pekerja yang baik,rajin buat kerja dengan mengurangkan main internet.hahaha!opsss..
lepas tu nak jadi ibu yang baik.insyaallah. moga ada rezeki kita kan....

assalamualaikum...  
 take care..
 

2 comments:

  1. hai awak..salam perkenalan...wish you all the best di tempat kerja baru

    ReplyDelete
  2. permulaan yg baik,take care!

    ReplyDelete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...