Tuesday, January 15, 2013

perkembangan ku...

salam semua..

alhamdulillah. dengan izin Allah. dengan sedikit kekuatan yang diberi, saya masih boleh berulang sejauh 50km pergi dan balik kerja. kadang-kadang memang rasa nak menangis. bila pikir nak cari rezeki halal saya redah je lah. bawak kereta slow melow je asalkan selamat. bila sampai rumah memang tersandar kepenatan. Allah saja lah yang tahu.

sebelum tu,sori sangat sebab lama tak update. bukan masalah busy tapi masalah malas. malas nyooor...

kerja.
minggu ke3 bekerja ni,saya dah dapat jadual berkursus ke luar daerah. nak tolak kang tak sedap pulak. sebab baru masuk kerja dah pandai nak tolak-tolak kursus luar.so terima je lah, akan berkursus dan berulang sampai lah baby 6 bulan nanti. moga diberi kekuatan, kesenangan dan selamat semuanya. maklum lar tempat berkursus jauh. kene pergi sensorang lak tu.sedihnya tak ada kawan..

kesihatan. 
alhamdulillah.syukur sangat sebab selsema, hidung berair,terbersin yang dah sebulan tu beransur baik. sebelum selsema cair macam air tu kering dia bagi saya demam dulu 2 hari.lepas elok je demam,selsema pun kering. cuma tinggal sikit-sikit je lagi. lega sangat sebab dah tak terbersin. kalau tidak tu memang stress sebab asyik terbersin. kita nak kerja,jumpa orang pun segan. pulak tu tong sampah penuh dengan tisu, perut pun sakit sebab asyik tersentak-sentak.ape pun suka sangat bila Allah bagi sihat ni.....alhamdulillah..

alahan.
yeaah! masuk 16week mabuk pun beransur baik. tak ada muntah-muntah, loya sikit-sikit tu ada lah. masih alah dengan kari+nasi goreng+asam pedas (sampai lani mak tak berani makan naaak). bulan ni saya enjoy makan apa sahaja di depan mata, asalkan tidak memudaratkan kesihatan dan tidak mendatangkan loya dan muntah. akibatnya berat badan naik dengan mendadaknya!fuyooow..baru je upload gambar terbaru kat facebook, ramai kata cute.tembam, rasa nak cubit pun.hahaha.. siap ada kata tak kenal lagi u...mak tak sentap, sebab memang betol pon mak dah kembang.. (^.^)

baby.
sihat.alhamdulillah. perut pun makin membulat kedepan. cepat penat terutama naik tangga nk masuk pejabat.heuuu.....usia baby ku rahsiakan demi kecomelan ibunya. ikut pada kad pink insyaallah minggu ni 18week. tapi xtau lagi betol atau tidak..

besok.
malam ni kene puasa dah. besok pepagi kene minum air gula pulak untuk cek kencing manis.okey,maknanya saya kene masuk tidur dah ni kan,kan..kan?

selamat malam.
ngantooknye..
rindu kat suami ku (^.^)

No comments:

Post a Comment

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...