Sunday, November 11, 2012

nasi impit kuah lodeh sambil cerita-cerita..

salam ahad semua..

yeay! semalam baru balik rumah dari suatu tempat.gitu...
terlepas beberapa episod drama Julia, lani tengah gigih maraton menonton kat Tonton TV3..
petang semalam, habiskan masa dengan bermalas-malasan menonton masterchef malaysia ulangan pulak.peh...nasib che lah tak terkeluar.heeee..

menyambil tu setle kan kain baju yang berbakul-bakul tak basuh
2 pusing mesin basuh [8 kilo] baru selamat semua..
pegh.....keras perut dibuatnya..

dah 3-4 hari ni asyik terasa nak makan nasi impit kuah lontong jer..
asyik review gambar kuah lontong je kat google.
bukan apa, saja nak kasi meleleh lagi.jahat kan?
nasib lah tak susah nak buat. 
kalau susah nak buat kene lah pi Johor nak merasa yang original kuah lodeh sedap kan..
tak sanggup..tak sanggup. jauh bebenor..
so pepagi ni cadang nak pi market nak pi cari sayur-sayurnye..

dan, akak ipar kita pregnant 3bulan..
semalam mak call bagi tahu dia masuk hospital 
sebab gula dalam darah tinggi.
adoi,kesiannye.takut pun ade dah ni..
anak-anak semua transfer kat rumah mak.
mak tanya kita, bila nak pi buat buku pink?
ini pun satu hal, kita kadang-kadang nak pi tapi bila dah bersiap tetiba tanggal tudung terus baring atas katil.malas dan mengantuk sangat.
dapat penyakit macam tu pulak haaa...

nasi impit kuah lodeh

nah, lagi satu gambor

cerita punye cerita, siap sudah nasi impit kuah lodeh kite..
kuah nampak tak menarik tapi rasa alhamdulillah, boleh telan.hehehehe..
hari tu masa raya haji emak ada buat tapi tak sempat nak jamah sepuas hati
sebab sibuk dengan kembung perut.eeeee....
punye lah lama nak buat entri ni,dari bangun tidur, pi pasar..
sampai siap lah kuah lodeh kite..
okey,makan sudah..update entri sudah..mata pun dah mula berbuai-buai..

okey,selamat u all.
doakan saya sihat dan sihat eh..








2 comments:

  1. rajinnya, agak2 baby girl ke ek?

    ReplyDelete

  2. Salam pada semua...
    Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
    Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
    Harga serendah RM1.00/pcs.
    Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

    Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
    http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

    ReplyDelete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...