Saturday, October 20, 2012

selera ku

bila hari-hari masak kat dapur, idea pun kering dok pikir nak masak apa kan? suami suka yang simple je,contohnya ayam goreng,telur goreng,sardin goreng.hehehe, tapi for me simple-simple tak best lah kan? nak lah masak yang grand-grand sikit. ayam masam manis ke, sup ayam mak siti ke,daging salai ke,ikan stim ke..makan kedai ke.eh!huhuhuhu...

tapi ada kalanya selera grand jadi selera kampong gak.kalau pi pasar basah terjumpa terung pipit memang saya beli. sedapnya! saya suka makan berulam dengan sayur mayur kampong uols. terutamanya ulam pegaga. memang mercik peluh bila makan dengan ayam masak lemak cili padi.ada try tanam tapi tak hidup pulak. :)

kegemaran ku : sambal ikan bilis campur terung pipit
syaratnya,buat pedas-pedas!



minggu lepas lagi mencari daun pisang nak buat lepat pisang.
teringinya,petang tadi baru lunas keinginan.
itu pun mak yang bagi daun pisang. 

baki pisang tu saya bancuh lagi buah apam pisang untuk 3 bekas.
suami makan 1,saya makan 2 heeeee..


p/s : breast dah sakit tak lama lagi nak cd1 lah tu.adoi............

7 comments:

  1. Terung pipit...sedapnyaaa..
    Lama xmkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. suke terung pipit jugak ke?..sedap kan?

      Delete
  2. Aida, sama la mcm akak,dah start breast pain,kalau ikutkn 29 ni dh nak due period.start 5hb Okt dh stop mkn pil hormon..doktor suruh try period naturally...harap2 period flow dah ikut normal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aida sebenarnya dah lewat 2minggu. tapi biasa lah kak, hormon kan selalu menipu. ini pun aida mkn epo setiap hari. kalo xmkn, memang xturun lah period aida ni kak....

      Delete
  3. Eh,dh lewat 2minggu? Dah try test UPT?mn tahu kan...

    ReplyDelete
  4. terung pipit tu akak suka buat ulam je...sedap :)

    ReplyDelete
  5. ok.! ida tak pernah makan terung pipit tu... ;p

    ReplyDelete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...