Saturday, October 27, 2012

alhamdulillah,sampai masanya..


alhamdulillah.syukur pada mu ya allah kerana mendengar doa kami. syukur pada mu ya allah kerana memberi dia kepada kami. syukur pada mu ya allah kerana mengerti segalanya.....

alhamdulillah.berkat doa dan kata-kata semangat dari kawan-kawan semua.kami berjaya menunggu sehingga 2 tahun dengan penuh kesabaran yang tidaklah sesabar mana sebenarnya.

2 tahun yang penuh emosi,penuh umpat keji,penuh air mata hanya kerana saya terlalu menginginkan kehadirannya.

alhamdulillah.kawan-kawan doakan kesihatan saya dan anak sentiasa dalam keadaan baik yer. saya masih dalam keadaan berjaga-jaga sebab baru 6week. kejadian lama pun masih menghantui diri saya,walaupun setahun dah berlalu!

kesihatan buat masa ni alhamdulillah.seminggu ni saya dah mula pening kepala+loya tekak dan kurang selera makan. walaupun macam-macam hidangan atas meja sempena raya ni kan tapi sikit pun tak membangkit selera saya.akibatnya perut saya masuk angin dan asyik kembung je tak kira masa.apa pun saya akan menempuh saat-saat pening+loya ni dengan penuh kesabaran.

saya sentiasa ingat pada kawan-kawan ttc yang lain. sentiasa akan bagi sokongan pada semua lepas ni.insyaallah.saya tak lupa sebab kita dari jalan yang sama. kita merasa satu perasaan yang sama.insyaallah allah akan bagi yang terbaik untuk kita,cuma sabar lah tiangnya.love u all. teruskan usaha!

**nanti bila ada masa saya cerita usaha-usaha saya sebelum ni ok.senyum selalu dan doakan kesihatan kami tau.

68 comments:

  1. Alhamdulillah..tahniah aida..oo tnda2 mcm cik p nk dtg tu ghupenye tnda pregnen..bestnye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. terima kasih banyak..
      haah, dulu pun macam ni jugak..
      nanti kalau ada tanda-tanda nak period tu dah boleh berhati-hati tau.saya doakan awak jugak eh..

      Delete
    2. Insyallah..bestnye klu tnda2 cik P saya mcm awak jugak,mksudnye P for pregnant.. :D

      Delete
  2. Alhamdulillah tahniah...
    Take care ya aida...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.
      terima kasih banyak kak su.
      semoga ada rezeki untuk akak lepas ni.

      Delete
  3. salam dear..alhamdulillah...happy sgt aku dapat tahu nie..over kan mcm la aku yang nk dapat anak..tapi to be honest ak mmg happy sgt dengar berita baik nie..semoga ko n anak ko sentiasa sihat and sentiasa dalam lindungan allah..byk2 selawat zikir n doa yea....tahniah sgt2 aida...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sayang..
      terima kasih banyak2!!
      penantian aku berbalas.alhamdulillah..

      Delete
  4. Alhamdulillah aida, jage diri n baby elok2 k... Doa byk2 hopefully both of u sihat walafiat

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ieza..
      semoga lepas ni rezeki ieza pulak k..

      Delete
  5. very very happy for you...... Jangan risau2...k..... baby ni untuk Aida..... Tc of urself

    ReplyDelete
  6. Aida....tahniah!! Doakan utk akak juga ye? Aida jaga kesihatan ye, jangan lasak2 sgt awal2 ni...gembira betul dengar aida dah berisi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak!
      terima kasih banyak-banyak. aida doakan lepas ni turn akak pulak. jgn henti berdoa dan berharap. nanti cuba-cuba lah salah satu usaha aida tu..mana tahu ada rezeki tang tu..

      Delete
  7. salam aidiladha aida...;)...

    Alhamdulillah...tahniah aida....akak tumpang gembira..;)
    so,awak kena extra care....;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak ainul.
      terima kasih banyak-banyak kak.
      akak teruskan usaha ye. nnati try lah salah satu usaha aida tu.mana tahu kan..

      Delete
  8. im happy for you,tahniahhh...take care

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks cikji..
      moga lepas ni rezeki cikji pulak. jgn henti berdoa yee..

      Delete
  9. Alhamdulillah..tahniah Aida..doa dah dimakbulkan Allah..
    take care tau... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.terima kasih banyak kak yana. moga lepas ni ada rezeki untuk akak..

      Delete
    2. Aamiin..semoga makbul doa dari aida =) TQ

      Delete
  10. Qlhamdulillah kak... Syukurl... Tahniah yer..jaga bebaik..jgn wat keje berat yer.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah ros.
      terima kaish banyak-banyak tau..

      Delete
  11. alhamdulillah aida..take care yer ;)..sukaaaa sgt dengar giid news ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kak D.
      semoga lepas ni ada rezeki untuk akak pula..

      Delete
  12. Tahniah aida! Smg Allah lindungi ummi n baby :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih banyak..
      semoga lepas ni ada rezeki untuk awak pula..
      teruskan berdoa dan usaha.insyaallah.

      Delete
  13. Alhamdulillah n tahniah, aida

    take good care of urself :)

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah... tahniah aida.... berbaloi pengorbanan aida slama ni... agak2nya iview hari tu rezki anak kot... tahniah... akak tumpang gembira.... :) (nkh)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kak.
      terima kasih banyak.aida doakan rezeki akak lepas ni.insyaallah, jangan berhenti usaha yer kak.aida doakan untuk akak...

      Delete
  15. aida!!!congrats...jgn lupe makan n jg diri ye...kite dulu pun cm awk..kembung perut sbb loya2 n xlalu makan...siap g clinic lg..doc bg ubat buang angin je...pastu selera xigt la..heheh....congrats again ya!!!

    nurul

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuhuuu..
      terima kasih banyak2...
      haah, sekarang asyik kembung je...

      Delete
    2. aida, makan la cket ye..kite dulu smpai sakit xbolh tdo..even g clinic doc pun cm xmo bg kite ubat..sbb early pregnancy lg kan..makan ye..xmo jd cm kite..ehehhe :P
      minum susu pun xpe..makan roti cket ye :)

      Delete
  16. Replies
    1. terima kasih.
      moga lepas ni rezeki awak pula..

      Delete
  17. Alhamdulillah....congratz dahlia.Semoga sihat sejahtera dan selamat hingga ke akhirnya....Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.
      moga semuanya baik-baik saja....
      moga lepas ni rezeki awak pula..

      Delete
  18. Alhamdulillah Aida..tahniah ye..jage diri baik2 taw.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih pujie.
      cepat2 kawen.nnti boleh ada baby...hehe

      Delete
  19. Taniah aida. saya selalu baca awak punye blog =) .
    akhirnya. Allah takkan sia2kan usaha dan doa dari hambanya=) . take care dera

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih banyak fazlina..
      semoga semua baik-baik saja..
      insyaallah.

      Delete
  20. Tahniah yer.. jaga kandungan baik2.. eyza hepi dgr berita ni.. nnt share yer.. Bestnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.terima kasih eyza..
      nanti cuba-cuba lah usaha yang aida buat sebelum ni. mana tahu kan..

      Delete
  21. Alhamdulillah.. tahniah yea.. :) take care tau.. smg dilindungi dan dirahmati Allah setiap masa.. Ameen, InsyaAllah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. semoga dilindungi juga.insyaallah..
      terima kasih banyak2!

      Delete
  22. alhamdulillah aida..take care
    tahniah aida n husband...
    mmg keajaiban itu akan muncul jua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kak.
      semoga lepas ni ada rezeki untuk akak pula.
      aida doakan untuk akak okey...

      Delete
  23. syukur alhamdulillah...
    tahniah semoga both of u sentiasa dilindungi dan mendapat kesihatan yang baik.
    xtra careful sis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. terima kasih banyak gurl..

      Delete
  24. wahhh tahniah aida...finally! :D ramai TTC yg berjaya conceive bln ni..take care..doakan saya pulak ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. terima kasih banyak2..
      aida doakan lepas ni yus pun berjaya conceive.
      teruskan doa okey...

      Delete
  25. Alhamdulillah..Tahniah aida, sok ank kta 3 org sbaya la..Hehe..Jga kndungan baik2 tau, jgn wt kja brat2....hapynya dgaq... Nak smile lbih2.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. terima kasih banyak teng. aku pun tak sangka, turn aku sekali dengan korang berdua. tak sangka sangat..

      aku pun smile lebih2..

      Delete
  26. happy tears for u aida... tahniah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. terima kasih banyak2!!!
      semoga lepas ni ada rezeki untuk akak pula eh.
      aida doakan..

      Delete
    2. InsyaAllah.... Minggu depan buat IUI #2 pulak...
      Take Care ye aida..

      Delete
  27. Replies
    1. alhamdulillah terima kasih sis..
      semoga lepas ni ada rezeki untuk akak pulak.
      jgn berhenti usaha.!

      Delete
  28. Tahniah Aida..Alhamdulillah.. :) happy 4 u n tk cre..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.terima kasih banyak2..
      semoga lepas ni rezeki akak pulaaa.

      Delete
  29. Eh? Ida baru tahu. baru on blog.. TAHNIAH aida!!!! Take care.. Masa awak dah sampai..doakan untuk kami kami semua.... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. terima kasih kak ieda..
      doa sentiasa ingat dan doakan kawan2 ttc semua berjaya lepas ni..

      Delete
  30. alhamdulillah..kesabaran aida berbalas jgk akhirnya.
    tahniah!akak tumpang gembira,jgn diri elok2 yea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih banyak2 kak sue...
      aida harap kak sue tabah ye.insyaallah lepas ni rezeki kak sue menyusul..

      Delete
  31. alhamdulillah..jaga kesihatan baik2 tau..aku sms ko ari 2..

    ReplyDelete
  32. alamak terlambat tau... tahniah aida, jaga diri elok-elok tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe,alhamdulillah. terima kasih banyak-banyak kak..
      alhamdulillah.

      Delete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...