Friday, October 26, 2012

raya aidiladha

cerita raya hari tu..
aidiladha yang serba sederhana..



kereta kecik. barang pulak banyak.
kat seat belakang ada 1 family.
tumpang dari raub > batu kikir.
kesian pulak, kalau depa senang depa xtumpang kita kan sayang..
jadi kita berimpit dulu yaa..
tak lama,2jam setengah jaaa..


saya suka makan pulut kukus.
hari tu kak kasih redha post entri pasal pulut macam ni haa..
kami pun terliuq laaa..
sampai kampong je saya pun suruh mak buatkan sedap-sedap.
teringin sangat-sangat!
bila dah dapat,fuh kembung perut.
pulut kan angin..hehehe

sesudah subuh,sehari sebelum hari raya aidiladha.
persiapan nak buat rendang pun dijalankan.
baru lepas menyiang daging lembu nak buat rendang.
peh, masa ni tengah pening lalat tak ingat ..

mak pulak sibuk  buat rencah rendang.

ok itu je. tahun ni aidiladha tak balik kelantan. sebab tahun ni turn balik n9.
tahun depan insyaallah balik kelantan.












No comments:

Post a Comment

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...