Tuesday, October 23, 2012

aida, jangan lah sedih..



entah lah.kenapa entah tetiba malam ni sedih pulak. rasa tak tertahan sangat!lama dah tak rasa down macam ni. lepas maghrib tadi rasa kosong je. untuk seminggu dua ni asyik sedih je.sedih sebab 2tahun menunggu kot? emm..tidak lah lama mana. tapi yang menghadap ni rasa berat dan lamaaaaa sangat! terbit jugak persoalan, kenapa aku ni susah sangat?

dalam kepala kalau boleh tak nak lah pikir sangat hal anak ni. ye lah soal rezeki ni kerja Allah kan. dia yang menentukan segalanya.walau pun dalam hati ni meronta-ronta sangat! teringin sangat. asyik memendam rasa je bila tengok kebahagian orang lain. bila lah turn kita kan??..

ape pun sabar je lah. sampai masa nanti adalah lah tu rezeki untuk kami. buat masa ni kami enjoy lah hidup berdua. kesana kemari berdua. nanti dah bertiga susah pulak nak feeling-feeling honeymoon macam sekarang ni kan ^.^

9 comments:

  1. Ada hikmahnye ALLAH bagi kita berdua lama-lama..... =)

    ReplyDelete
  2. Dugaan kita ini ada hadiah yg indah nnt...sabar menanti

    ReplyDelete
  3. Sabar yer.. eyza pun kekadang bila dok sorang2 mmg sedih.. mesti fikir, kalau ade anak xde la sunyi sangat macam ni.. tapi, bila fikirkan balik... ade hikmah semuanya ni.. Allah xkan uji kita kalau kita x mampu.. kita antara insan terpilih untuk diuji.. semoga kita semua menjadi semakin kuat dan kasih sayang suami isteri makin erat...

    ReplyDelete
  4. Setiap org jalan hidupnya berbeza2..
    jgn sedih sebab Allah tau apa yg terbaik unk kita.

    ReplyDelete
  5. Aida,jgn layan sgt perasaan tu.boleh akak kongsi satu cerita yg br je berlaku smlm? Akak buka FB pagi smlm dan dpt tahu adik sepupu suami dah preggy kali ke-2.dia kawin beberapa bulan sblm akak tp dlm tahun yg sama. kawin beberapa bulan terus preggy, jadi raya tahun 2011, dah kendong anak....anak dia dh setahun lebih,dan skrg dia preggy lagi,so confirm tahun depan dia dtg beraya sambil bawa 2 org anak, dan akak? Masih berdua je dgn suami....tipulah akak x sedih dan jeles tp dlm ms yg sama akak tetap congrate dia dlm FB. Balik cerita kat suami, tapi suprisingly akak tak menitis langsung walau setitik pun airmata, tak mcm selalu...sebelum2 ni,akak meleleh airmata dpn suami bila cerita pasal org lain preggy. mungkin hati akak dah redha dan dah boleh terima kenyataan yang Allah nak beri masa utk akak suami isteri spend masa bersama2 sebelum pegang tggjwb sebagai ibu bapa....

    ReplyDelete
  6. sbrla,kalau duk fikir mmg akan rs stress nape xpeknen2 lg.tp cikji cuba utk berfikiran positif, mungkin Allah ada perancangan yg lebih baik utk kita.so,bykkan bersabar ek dear .

    ReplyDelete
  7. Aida, tamao la sedih2 ea..sob sob..kite kt sini sama je, sama2 berusaha tuk menjadi normal dimata orang2 yang selalu bertanya ni...tapi ok ape duk berdua!ada sebab tuhan suh kite bersama suami kite je..... cerita sedih last monday, kwn asben sy(lelaki), meninggal dunia dlm perjalanan ke tempat kerja....accident..berkahwin tak smp setahun dan meninggalkan isteri dan baby dlm perut yang menunggu hari nk tgk dunia..kat sini saya cuba nk sampaikn, waktu kite bersama dengan suami kita adalah waktu terindah yang Allah beri pada kita..bila teringat ni, sy peluk kuat2 asben sy tau!n cakap kat die, Sayang awak!!! (maaflah, tak malu sikit)
    N awak Aida, awak kene kuat, awaklah semangat kepada husband awak...awak sedih, dia pn sedih ..(peringatan utk diri saya dan kwn2 ttc lain)
    Bak kata Reen Zuhdi, boleh je nak nangis, nangis puas2..then, dont look back!

    senyum sikit, be a good wife, gojes wife! xoxo

    ReplyDelete
  8. saya pOn nak anak..tolong la Allah~

    ReplyDelete
  9. aida..sabarlah... aida sedih.. akak n others TTCians lagi sedih..mcm akak dh dkt 9 tahun menunggu... skang dh CD2...air mata dh xde lagi...x tau nak wat ape lagi.... bila peyod...akak sedih.. tapi redha itu adalah ketentuanNya.. Dia lebih mengetahui ape yg terbaik...sabar ye sayang... (nkh)

    ReplyDelete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...