Monday, September 24, 2012

daging salai masak lemak cili padi

terima kasih pada emak sebab suka masak sedap-sedap bila kami suami/isteri balik kampong menjenguk beliau. makanan kegemaran saya dulu, kini dan selamanya. daging salai masak lemak cili padi.yummy!





10 comments:

  1. best la dear baca kamu punya blog,sy pun mcm kamu jgk,still mengharapkan cahaya mata,sedih baca part yg kamu keguguran tuh, tetiba sy pun turut rasa kesakitan tuh :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai cikji.salam perkenalan..
      haah..sejak gugur belum ada rezeki lagi nk mengandung balik.sedih kan..

      Delete
  2. lupa nk ckp, terjmpa blog kamu from my fren yla azila

    http://lalaexola.blogspot.com/

    dia review tntng majlis kawen yg dia penah attend

    ReplyDelete
    Replies
    1. yla azila tu kawan suami saya masa sekolah dulu...
      kawan dia...kawan saya jugak.. :)

      Delete
  3. bestnye..saya tak pandai nak buat tambah nak salai daging tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai...
      aida beli daging salai kat luar.kat n9 ni banyak tau gerai tepi jln yg jual makanan bersalai.

      Delete
  4. cedapnya..my feverat gak ni tapi kalau nak masak kat umah lauk ni,husband x makan..dia x suka lauk gulai @ apa2 yg berkuah kaler kuning..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai..ruginya.hehehe
      suami saya semua makanan dia makan. cuma tak boleh makan makanan berasaskan durian jer...

      Delete
  5. mmm..mmg sedap daging salai masak lemak ni...mak mertua chinta selalu masak ni bila kita orang balik..makan ngan nasi panas2..menambah x ingat dunia..hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe..
      tahu tak pe kak. nak lagi sedap makan dengan nasi panas.sama lah cita rasa kita..

      Delete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...