Saturday, August 11, 2012

tak lah seni sangat.....

salam...
[4.14pagi]

seronok update .entri waktu cenggini. mata segar sangat lagi ni,sikit pun tak mengantuk. saya kat kampung n9 ni..sejak puasa sehari pun belum jejakkan kaki ke n9. kesian kat emak sebab anak dia kurang sorang raya ni. tu yang balik hujung-hujung nak puasa tu..nanti tak ada lah emak rasa sangat saya tak ada.kan?kan.....

saya tengah menggoogle teknik menjahit manik ni. teringin sangat nak belajar menjahit. saya ni kalau bab benda seni  memang no.1. saya suka benda yang cantik-cantik..yang berseni-seni. saya tak lah pandai sangat nak menilai hasil seni tapi saya suka!...suka tengok lar,terutama tengok orang mengandam.fuuuh...

dulu masa study,saya ambil perancang bandar. hari-hari buat pelan pembangunan.hah?seni tak? mula-mula tu suka tapi bila ambil masa bertahun mula laaa jadi tak suka. mana tak nya, hari-hari kene kerah dengan lecturer. dalam pada tak suka..malas tu habis jugak saya belajar. bila masuk alam pekerjaan..saya tak buat pelan pembangunan dah tapi periksa pelan rumah orang.erghhh, lagi tersumbat kepala. melayan kerenah macam-macam orang.emm..tak pe.yang itu nanti saya cerita yer...

sumber :: google
pelan..pelan..pelan :)

saya suka bersolek!masa kecik-kecik saya suka pakai lipstik! berbatang-batang lipstik emak saya patah kan.heheh,kadang-kadang tiba time meroyan nak bersolek saya pakai je pencil warna celup air lepas tu sapu kat bibir.haha,uall ada? aunty teh saya pernah hadiahkan satu set alat solek khas untuk kanak-kanak.! masa tu umur dalam 5-6 tahun kot..walauuu pun,walauupun masa tu saya ala-ala tomboi sket.heeeeee..

hah! aida sangat.

bila dah besar. tabiat suka berlipstik tak pernah hilang. pergi sekolah pakai lip balm. janji bibir tak  kering. bila dah kerja lagi lah saya suka! tapi tidak lah over macam nana roomate saya masa di poli dulu. nak pi makan depan rumah pun bersiap lama sebab nak pakai bulumata palsu. kalo tak caya tanya dia.saya saksi dia..lolololo

dan........
bila saya dah berhenti kerja ni. macam-macam kerja yang terlintas dalam kepala saya. semuanya saya suka dan minat. antaranya....

::saya berangan sangat nak buka butik pengantin, sebab saya suka tengok orang cantik-cantik,makeup2 ni memang kegemaran saya!...

::lepas tu saya bercadang nak belajar menjahit..dah pandai menjahit nak belajar pulak menjahit manik.suka kan...lepas tu buka kedai jahit...haaaaa....

::kalo plan menjahit tak menjadi saya teringin nak buka kedai cake sendiri.sebab saya suka tengok orang deco cake cantik-cantik..tapi saya kurang sikit nak makan cake..O.0

::lepas tu saya dah plan nak bukak butik tudung, tak payah berjenama dan mahal...saya nak buat kedai tudung murah-murah tapi tudungnya cantik dan terkini.ecehhh...suka tak?sebab apa tak nak yang mahal? sebab saya tak pakai tudung mahal-mahal dan berjenama. kedai tudung impian saya itu nanti kalau boleh nak jadi antara kedai pemborong tudung terkenal.wahh!

::saya suka beg,jadi saya pun ada hati nak ada kedai jual handbeg.sebab saya suka handbeg..love..love..love sangat!

berseni tak impian saya kat atas tu?kurrrrlas kan??tapi....kalau ada rezeki dan modal lah. buat masa ni saya masih mencari kerjaya yang sesuai dengan jiwa saya. sedang mohon pada Allah swt supaya ditunjukkan jalan dan dibukakan pintu rezeki....



2 comments:

  1. Ida pun tgh menjahit manik ni.. ada 3helai lagiii... ntah sempat ke takkk.. hohohohoho!!

    ReplyDelete
  2. haha...nana mmg cmtu, blu mta pelesu mcm rozita che wan msti pkai...
    Ooh,prncgan bndr sgat mmningkan... cmna leh trjebak lgi dlm bdang ni ntah, hrap dpt ler truskn smpai brjya..huhu

    ReplyDelete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...