Wednesday, June 13, 2012

suami tak ada,hilang 2kilo....

salam..


2minggu dah suami pergi sana. jumpa hujung minggu je. itu pun bila jumaat rasa dah tak sabar-sabar sangat dah! bila nampak je kereta suami,terus meloncat nak terkam.pelok-pelok..ghinduuu.huhu [kenapa abi, u tinggalkan i sensorang kat sini.sedih tau]


akibat kesedihan sebab tak dapat ikot suami ke Raub.berat badan saya turun 2kilogram.minggu pertama suami pergi tu memang saya tak lalu makan. memang tak ada selera langsung. rindu dan terkejut ditinggalkan buat selera saya mati. saya selesa makan roti dan air suam je. tidur malam pun susah,sebab tak biasa tinggal sorang-sorang kat rumah. kalau dulu tu masa PJJ [kuantan-jb] memang boleh terima. mungkin sebab siang hari dah kerja, balik rumah badan dah penat. jadi tak ada masa nak layan perasaan tak selera makan bagai ni. untuk kali ni terasa betol u.....


minggu ke dua ni, cikmat tinggalkan kereta kat rumah. bila ada kereta kat rumah ni alhamdulillah lega sungguh hati. kalau lah ada apa-apa saya drive je kereta. kalau bosan start enjin kita jalan-jalan. pagi atau petang pi taman bandar, jogging.walau buat sorang-sorang alhamdulillah.terhibur jugak. nasib jugak ada kawan sudi nak teman keluar hangout.tengok wayang bagai.[thanks aina].


cerita pasal turunnya 2kilo saya ni.eceh,2kilo je u all. tapi kejayaan bagi saya yang kuat makan ni. sebab?BMI dah menunjukkan saya ni overweight. sangat tak best! ketiadaan suami kat rumah ni,buat saya tak masak. bila dah tak masak, saya pun tak makan. saya hanya makan buah dan biskit nestum.banyak minum air suam.alhamdulillah.susut sikit perut buncit.ngehngehngeh!!!..


sebenarnya saya ada minum minumam untuk diet ni lah. minum waktu malam, sebelum makan malam. saya tak tahulah sebab minum air tu ke apa,punca saya tak lalu makan nasi. saya rasa seolah-olah perut saya sentisa kenyang. tu sebab saya mampu joging walau pun seharian tanpa nasi atau makan yang berat-berat.iye ke?wallualam...


apa pun.ketiadaan suami ni la buat mood saya tak nak makan. makan sorang-sorang memang tak best kan?....huh,lagi sedih bila tidur sorang-sorang kan?.....semoga cepat lah suami dapat rumah kat sana.kesian kat saya ni =(




jogging [buat 2round tasik]
skipping [100 sekali buat,lepas jogging]
sit up  kat rumah[bila terasa mampu nak buat je,sakit oo]

makan:
biskut nestum
roti
epal merah [tak suka epal hijau,masam..]
air suam [satu botol besar untuk satu hari]
nasi [hujung minggu bila cikmat balik.eh,yeke?haha]
kalau lapar,saya akan tidur sampai puas..

saya harap saya akan terus berusaha menurunkan berat badan.
saya kene turun kan 10kilo lagi [60kg] o.O
banyak tuu =(

4 comments:

  1. Chaiyokkk aida ! Skipping memang membantu untuk kurus.. tapi hati hati terloncat loncat itu.. takut peranakan jatuh pulak. Jgn lupa pergi back up iaitu berurut balik... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul kata eida tu.. Better sit up dari skipping nih :) cpat trun 2kg, ros kalau xpregnt susah nk trun 2kg..lemak tepu..hahahha

      Delete
  2. teruskan usaha aida,usaha tangga kejayaan!

    ReplyDelete
  3. wah...2 kilo pon dah ok.....Kira trun juga tu,bagis2..truskan usaha...aku ni bla nk leh trun tah, asyik naik je..wuarr

    ReplyDelete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...