Friday, June 22, 2012

sayang,jangan soalkan lagi..

hari tu..kat Raub.


waktu rehat tengahari,suami balik rumah macam biasalah. sampai je rumah saya pun ambil kain kat ampaian. lambak kat tengah ruangtamu depan tv. suami pun duduk melepak sama..


tetiba dia berseloroh.
heyyyh..!! sunyi lah rumah ni tak ada bunyi suara budak-budak. saya yang lurus bendul ni pun ingatkan dia nak suruh saya jadi babysitter jaga anak orang. kebetulan rumah sewa kat Raub ni besar. memang besar dan tak padan dengan kiteorang yang duduk berdua!


rupanya,suami saya dah soalkan tentang anak. entah bila lah dapat anak.eermm..uwaaa!! sedih sangat! sebelum ni suami saya tak pernah menunjukkan betapa dia mahukan anak. tak pernah pun dia soalkan bila nak dapat anak!...mungkin sebab kiteorang dah menghampiri usia perkahwinan ke 2 tahun ni kot? ke sebab kawan-kawan dia sebok tanya-tanya?...ee,tak suka.


sedih sangat u all! saya masa tu tengah lipat kain, hanya mampu beristifar [kelip-kelip mata]..bukan apa, tengah cover tak nak meleleh air mata. touching sangat tau! senyum lah sikit kat suami yang tengah sandar kepala kat dinding tu..mungkin dia tengah memikirkan sesuatu....pikir apa pun saya tak tahu. harap pikir yang baik-saja lah..


saya pun kata kat suami. mungkin belum rezeki sebab sebelum ni kita asyik dok pindah randah je. lepas ni insyaallah,harap rezeki bumi bertuah Raub pulak lah.padahal dalam hati ni, bergelora. berombak kencang nak nangis sangat!!!


apa-apa je lah. saya sekarang ni nak fokus kat workout saya. nak sihatkan badan. kat Raub ada tasik. cantik! kalau waktu pagi tu memang berkabus-kabus..nyaman sangat!syok jogging kat sana. saya harap tuah duduk kat bandar nyaman, tak ada pencemaran ni dapat membantu saya untuk conceive.


oh..sedihnya.sob..sob..sob...[sambil sumbat nasi kat mulut =P ]


ya Allah, pinjamkan kami sedikit kesabaran untuk menempuh dugaan Mu ini.....huhhhhhhmmm









8 comments:

  1. salam aida--
    jangan sedih2 yer...
    sue pon pernah juga di tanya gtu...
    Hubby sangat2 suka budak2--Sue faham---namun--nak buat cam na...kita dah berusaha dah--dibandingkan dengan orang yang dah berusaha bertahun2--lagi laa cam na perasaan diaorang--insyaallah dengan USAHA-DOA -TAWAKAL---Aida akan dapat nanti-bila TIBA masanya--
    Yang penting sekarang---cuba fahami hubby--mungkin dier hanya bersuara saja----jgn amik ati yerr apa yang hubby cakap---try bincang baik2--insyaallah itu yang TERBAIK.... Senyum selalu tau.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak sue..
      xtau lah apa dalam hati dia tu. aida diam kan je...
      thanks kak sue..

      Delete
  2. Salam dear..
    Sy xde blog..cume slau jugak bc blog ttc..momtobe...baca utk ilmu dan kongsi...kwn sy dulu ada 2 org PjJ dgn suami...tp allah adil..de zuriat utk mereka..slalu pk nape dorg ni cpt je de bby..lama2 tu terdpt ans sendiri...mgkn sbb nk jadi teman utk si bkl ibu sbb si bkl ayah jauh...yg miraclenye...si suami dpt tukar pulak ke tmpt kerja ibu..kuasa allah kan.. :-)
    Xpe dear..mmg org lain or suami sendiri akan tnye cmtu...kite ambil as doa ye :-)
    Plg best..sy slalu mintak pd yg selalu tnye tu utk doakan sy..lucu juga kdg2 bila kwn lelaki yg tnye dn sy jwb..korg g la doa utk sy..member pun jwb..ok nk solat ni..nk doa supaya cpt ade bby..
    Dear, jgn sedih ye..allah dh tentukan semuanya..insyaallah :-)
    Salam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aii aida..slmt dtg ke raub..raub best kan..mm tasik dpan hopital ke awk g jogging pagi2...

      Delete
    2. balqis : wasalam balqis. thanks sudi baca blog aida.emm,mcm tu lah.sebenarnya dah letih bila orng kata 'alah..nanti ada lah tu'..penat nak dengar apatah lagi nak jawab.sabar je lah...
      sama-sama kita usaha k..

      salam kenal..

      Delete
    3. Anonymous : aiiii....hehehe,alhamdulillah.raub okeyy je. haah, kat tasik situ lah. ....u duduk sana ke?

      Delete
  3. Hai aida , sy pun takde blog tp selalu baca aido punye blog. Aida ade try herba maharani ? @ GLA Shaklee ? cube aida gugel benda ni nanti. Sy pun baru 7 weeks peknen. Sy try makan Jamu mak dara tu pun sbb baca aida punye blog lepas makan jamu mak dara abis stop makan GLA shaklee alhamdulilah rezeki Allah bg dpt selama sthn lebih usaha.

    ReplyDelete
  4. aida..memang sadis kan bila asben dah start bukak mulut...lagi sedih dari dengar dari mulut orang lain...kan?=(

    ReplyDelete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...