Thursday, May 24, 2012

perut buncit

salam..


hari ni dah cd berapa ntah. malas dah nak kira. period masih tak kunjung tiba.ermmm....sedih betul la bila kita ada masalah dengan period ni kan? macam-macam hal tertangguh. perut pun jadi buncit tak agak-agak! sekali pandang macam 4-5bulan mengandung dah. betul..tak tipu! saya nak keluar rumah pun segan. cikmat pun mengeleng kepala. apa nak buat, bukan saya minta....

3bulan lepas kawen.
perut dah mula memuncit.
agak-agak ni dah berapa bulan?
hehehe..

kalau period saya lewat, memang perut saya akan kembung. kadang-kadang jadi tegang tak tentu arah. terutama waktu petang bawak ke malam. banyak sangat angin dalam badan kot. kalau nak keluar rumah tu lah paling malas,sebab baju semua nampak perut bulat. segan sangat! nak berjubah sentiasa macam tak kena gaya pulak. jadi saya buat tak tahu je lah.


semalam dengan hari ni perut saya tegang sangat! terik! 2hari saya pakai skirt dengan blaus.itu pun tetap nampak perut buncit dan bulat. segan sangat! badan okey je, dari belakang nampak kurus tapi bila tang tepi!!..menonong ke depan.bukan saya tak perasan orang pandang perut saya. tapi nak buat macamana. nasib la tak ada yang tanya dah berapa bulan. kalau tak, malu saya nak jawab.kan?..


teringin nak joging tapi masih nak jaga perut, kot la ada budak dalam perut ni tak kan nak pi joging jugak.betui dak? [perasaan je tu] padahal tak ada pun.hehehe. itu belum lagi perasaan nak melompat tali skipping, lumur krim mustajab lah,minuman diet lah. sit up lah, nak pi gym lah..itu lah,ini lah.huhuhu.sedihnya!


walau pun perut saya buncit. tapi tadi cikmat kata "ayang nampak comel lah bila gemuk"...SUKA!! kakakaka


omel tak?
[gambar ulang tayang]


tapi...rindunya masa dulu =(




9 comments:

  1. salam aida--
    dont wori bab BUNCIT nie--
    Sue pon macam tu jugak dulu2---Blotting sampai angin pon naik kepala... heheheh
    nanti dah datang Cik P dia akan OK laa tu..
    :)

    ReplyDelete
  2. akak pun rindu waktu dulu2 huhu

    ReplyDelete
  3. sama laa ng sue... perot buncit... dan siap ramai tanya n ucap tahniah sbb dh preggy konon nye pregyy diam2... haiishhhh lagi laa tak kuasa nak jawap... sue dh bandan kecik .. tiba2 perot menonjol mmg nampak ketara yg amat laa... sebijik cam org mengandung 5 bulan ha,,, amibik...

    ReplyDelete
  4. suka part yang last tu..hubby sal selalu cakap kalau sayang kurus n xde pipi yang gebu nie macam manelah yer..suka2 sangat

    ReplyDelete
  5. betul la dahlia..chinta pun mcm tu gak kalau peyed x dtg mak aii perut x tertahan kalau tengok..buncit n sebu je ase..mintak2 pasni regular la peyed chinta kan

    ReplyDelete
  6. hehe i pun da muncit pas kawen..hehe..org kate sebab hepi

    i folo u k..:P

    ReplyDelete
  7. Dahlia, dulu n skrg mmg byk bezanya...hehehe...
    saya pun slim gak cam kamu...

    takpe2...janji sihat... jaga kesihatan, jaga makan,
    jgn makan2 yg merapu... try le CVT, saya sgt2 rekemen kan kat kamu...mahal skit, tapi pastu, takde dah beli mahal2 n byk2...makin kurang nt ubat yg kite nak amik tu...InsyaAllah...tapi jauh skit la kalo dari Kuantan - selayang, KL... usaha lebih skit la.. suggest dari saya, kalo Dahlia ade usaha lain, just carry on... kalo ade pape, saya sudi membantu...kite ikhtiar je mane yg kite mampu...

    ReplyDelete
  8. terjumpa info ni, juga pasal perut buncit… sharing is caring :) - Perut Buncit Tanda Awal Penyakit

    ReplyDelete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...