Tuesday, May 22, 2012

72kg

salam..


bagaikan mimpi. saya harap semua ni mimpi buruk.tolong lah! saya mimpi badan saya naik 12kg dalam masa 1tahun 7bulan perkahwinan.ergh..ingatkan mimpi tapi betul-betul.mencikk!!


masa saya kawen dulu berat badan saya 61-61kg je. dalam tempoh perkahwinan ni berat badan naik sampai jadi 72kg. risaunya..


hari ni saya cadang nak joging. sebab lama dah badan saya tak berpeluh. sebelum ni [sebelum kawen] saya pernah jadi montel. berat badan naik jadi 67kg. tapi sebulan sebelum wedding tu bulan puasa. saya puasa sungguh-sungguh. masa berbuka pun saya tak makan mana. nasi goreng sepinggan cukup la.kadang-kadang buka dengan burger je. air sejuk saya tak minum langsung.


sekarang ni dah montel sikit. cikmat pun selalu kata 'comelnye demok saya ni'..saya pun dah tak kecik hati,sebab memang saya demok pun.comel ape??


sembelit!
lagi satu masalah saya,saya dah ada sembelit pulak sekarang ni.susah betol nak membuang. semalam mak saya kirimkan saya ubat sembelit yang beli kat farmasi. rasanya kurang jalan lah.tak tau nak buat camnaaa..!!


cd49.
saya tak period lagi. dah cd 49 hari ni. upt pun tak tau dah berapa batang saya cuba.semua negetif. tanda nak turun period langsung tak ada. saya pun malas nak fikir apa-apa. saya buat tak tahu je. makan je apa depan mata.hehehe..tu sebab badan naik.


malas jaga makan.
saya dah minum milo ais. jeruk dah telan sebiji dua, meggi pun dah jadi sedap sekarang ni, burger, acar nenas,icecream..uhhh,sedapnya!semua sedap! lama tak lama jugak saya mengelak makan benda macam ni.sekali dapat makan tu, tuhan je tahu!


suka tengok the biggest loser.
rasa bersemangat sangat!

zaman poli/2008

masa jadi makcik goment.
omel tak? kurus kan..
2009

dating dengan cikmat.
masa ni berat badan 59kg rasanya..
2010

2012

minggu lepas!

ummm..dah lah! geram pulak tengok gambar masa kurus dulu!gagagagaga....

16 comments:

  1. Ida CD43 hari ni.. tak cuba satu test pun.. malas.. heee~~

    Eh eh? Sekali tengok macam Tiz Zakiyah pun ada ni.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. emmm..pun malas dah nak kita.kan..
      tiz zakiah ke? tidak la..jauh sangat tu.hehehe

      Delete
  2. A'ah btul kata kak eida mcm tiz zaqyah pun ada... Ros dulu masa kawen 69kg, lpas kawen 8okg lebih.. Bila nak dekat bsalin hamek lebih seratus.. Huhuhu :p org kata lepas kawen senang naik badan sbb asyik kna pam... Hahhahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.
      xpe ros. badan naik tapi rezeki anak tetap kunjung tiba.hehehhahaa!kena pam? begitu lah hendaknya.hahaha

      Delete
  3. hehehe--bab kena PAM tu mmg sue selalu dengar-masa Study-47Kg-keje 53Kg-dah kawin-63kg hahahah perhatikan Perubahan itu dengan tinggi yang sederhana dan cutting Body cam pir mmg menjadi2 comelnya...Eida meh aaa.. kita BERUSAHA--sue tguu masa PANTANG nanti... kalau boleh nak pakai balik baju KEBAYA sue masa mula2 keje dulu---CHaiyOkkkkkk...
    Orang kata masa PANTANg --kecik laaa
    Pas Pantang--Badan akan MENINGKAT semula--Btol ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak sue..
      aida tengok ramai kawan2 yang lepas bersalin jadi kuruuuuus.kurus betol. sebab menyusu budak kot.
      xpe lepas ni pantang betol-betol.

      Delete
  4. salam..hehe..teringat ms akk b4 pegnen dl..ms b4 kawen berat cam aida la..pas kawen berat naik sampai 70kilo lebih...memang cik P out tp akk mmg dr anak dara pon cik P ting tong..b4 pegnen sy dl tiap2 ari pegi gym n makan epo..Alhamdulillah berjaya..try la..InsyaAllah d permudahkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh,sama lah kita.
      lama dah tak pi gym. asyik tertangguh je memanjang.insyaallah lepa sni sambung gym balik.
      thanks akak n tahniah...!!

      Delete
  5. hehe...kena pam ek ros? hehe..

    sabar yea aida..insyaAllah kita berusaha selagi terdaya..abaikan suara2 yg boleh buat semangat runtuh tu..hehe..

    berat saya pun naik +- 10kg lepas kawen..hihih

    ReplyDelete
  6. aida, macam lagi comel je bila pipi awak tembam sket ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.suami pun kata macam tu. pipi naik n tegang berkilat.kekeke

      Delete
  7. saya masa kawin dulu (2006) berat 55kg jer kot klu x silap..
    skrg (2012) mau cecah 68kg..entah2 lebih OMK..!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke?
      semua orang naik kan?sabar je lah..
      usaha lagi kuruskan badan.

      Delete
  8. noora pun menambah berat dengan jayanya!!mak pun dah start komplen...huwwaaa sedih...tapi makan tetap makan...hohoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul..makan tetap makan!
      tapi tak leh control kan.
      hati rasa sedih je kalau tak dapat makan.hahaa

      Delete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...