Tuesday, April 3, 2012

tahniah kak wiyah!

alhamdulillah..
tahniah pada kak wiyah dan suami. bertahun menunggu..akhirnya pasti.


doa saya, semoga kandungan kak wiyah kali ni sihat,selamat dan dipermudahkan sampailah dilahirkan nanti.amin.


nampaknya baby kak wiyah duedatenya hujung tahun ni, insyaallah! hehehe, cikjah memang suka mengira tarikh duedate orang. memang dah tabiat kalau tahu ada orang mengandung, terus buat kira-kira.. o.O


lepas ni turn sapa pulak ye? suka sangat kalau dengar ada geng ttc berjaya conceive. terus jadi bersemangat gitu. cepat-cepat semak entri empunya blog, kot-kot ada tips atau amalan yang boleh kita cuba.kan?


okey lah.cikjah nak tidur. malam ni asyik buang angin kot bawah je.senak nk solat. pinggang pon sakit. hati pon bengkak je ni! tak memasal-masal kan?..


jom tidur!!..

9 comments:

  1. sme lh mcm sy,sibuk g semak entri2 lps kot2 ada amalan/tips yg blh dicuba,hehehe...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe =)
      bukan ape,mana tau leh kita cuba ke..
      nak tanya malu ...

      Delete
  2. Hai dahlia.. Sy doakn awk dpermudah n dpercepatkn dpt rezki zuriat..amin..doa byk2 n yakin dgn Allah k. kalo bleh sy nk share pglmn sy . dulu sy pn ttcian jgk..alhamdulillah skrg da preggy 17w. k sblm sy preggy sy ade amalkn jamu ratu dara utk sebulan. lps tu sy stop sbb period delayed. Next month sy jpe doc n doc suh sy amek clomid. sy amek utk 2 cycle n period sy btl ikut time n lps tu berjaya.. tp dlm msa tu jgk sy slalu minum air twister oren n brpntang mkn. sy rejek fastfood..coke.. n smua mkn yg x bgs.. Dahlia taknak jupe doc ke? sy kawen awal sebulan dr awk.. Jupe la doc utk check up.. arap pglmn sy dpt mbantu.. :: luvb::

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai luvb..
      thanks sudi share pengalaman..
      saya teringin sangat nak jumpa doktor. tapi tak tahu kat mana dan macamana. tahun lepas saya nak pergi klinik kesuburan tapi ada yang kata saya ni baru sangat kawen.sedangkan dah setahun masa tu. jadi saya pun malas lah nak gi...
      mungkin lepas ni saya akan pergi. apa pun terima kasih sangat-sangat dah tahniah ok!!...

      Delete
  3. Moga dahlia Pon BERJAYA!!!.. chaiyoKk

    ReplyDelete
  4. Dahlia..sy pegi klinik yg ada pakar sakit puan.. mula2 sy ckp nk cek rahim takut ade fibroid or cycst or ap2 mslh ksuburan. nt doc akn cek n bg pndangan. mula2 doc ckp sy ade cycst n mslh hormon. so doc suggest mkn clomid. alhamdulillah sy serasi dgn clomid. ade yg x ok n mkn supplement lain. ada geng ttcian x ok dgn clomid n mkn vitex.awk leh tgk blog tintaku nurryama.dia pn da berjaya preggy.mm dlm blog dia ade tulis ikhtiar sblm preggy.baca la.. n jgn lupe dgn cek up doc kite dpt tau ape mslh utama sbb lmbt preggy.. so jgn takut bt cek up awl. sy bt cek up genap setahun kawen... Sy doakn awk cpt2 dpt rezki yg 1 ni tp yg pntng jgn give up n stres.. Sbnrnye da lma sy jd silent reader tp br skrg ade peluang komen. aritu nk add fb tp x dpt.. huhu... :: luvb ::

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak..
      saya dah tergoda atas comment awak. jadi tadi saya pun nekad ke klinik pakar tenghari tadi. sekarang ni saya dah dapat pil tu,jadi mlm ni saya mula makan..

      tintaku nurryama tu saya selalu gak baca. dia dah mengandung kan..insyaallah nanti saya double check balik.okey.

      nanti awak add facebok saya balik eh..tpi kene msg kat fb dulu tau....terima kasih.

      Delete
  5. hehe... bagos2! =)
    seronot dpt bt awk tergoda! hehe.. so amalkan pil tu n ikut advice doc..smoga ade rezki awk tak lama nati.. cuba tak salahkan? so if 1st cycle ni tak berjaya cuba lg utk 2nd cycle..insyaAllah kalo Allah da tetapkan rezki kita, insyaAllah ada jugak kn... doa byk2 k n slalu amalkan wirid "ya kholiq..ya bari'.. ya musowwir.. (Yg Maha Menjadikan, Yg Maha Mencipta, Yg Maha Membentuk..)niat dlm hati utk dpt zuriat k..

    ok nati sy akan add balik..so selamat berkenalan! =) ::Luvb::

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi dah sampai masanya kot.sebab dah setahun lebih ni tak pernah pergi jumpa doktor. usaha gitu-gitu je..

      nanti add facebook kita 'aida musliha hashim'...

      Delete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...