Tuesday, April 3, 2012

spotting dah tak ada tapi..

salam semua..


semalam saya dapati ada spotting secalit pada seluar dalam dan ada 2 titik sebesar biji limau pada pentyliner. jadi saya pakai pentylainer sampai malam. pagi tadi saya tengok dah clear.bersih sangat....


malam tadi sebenarnya saya dah mula sakit pinggang dan sakit perut pulak. hari ni sakit pinggang lagi. cuma spotting tu dah tak ada o.O


ada yang kata, 
pendarahan implantasi..
ada yang kata nak turun period..
ada yang kata mungkin baru nak ovulasi..


kalau nak period, nape awal sangat? saya tak pernah turun period awal macam ni.paling awal pun cd34-cd35. sedangkan spotting tu turun seawal cd25..


kalau nk kata sedang ovulasi.erm,..saya tak pasti.tak arif.bbt pun rongak-rongak. saya cerita pasal ni dengan cikmat kesayangan. cikmat pon cepat-cepat cari info pasal spotting. cikmat pon kata.."emm, malas lah nak makan folic asid lagi..dah jadi kot"...lah,saya pujuk lagi suruh makan..
kata saya "bila cikmat makan folic asid ni,perut boroi cikmat dah tak de lah.nah makan sebiji!'..hehe


apa pun saya ada 9 hari je lagi nk test upt.andai kata kami tak ada rezeki bulan ni, tak apalah. boleh cikjah planning anak yang duedate nya sama birthday dengan cikjah atau pun duedate nya awal tahun depan..sekurang-kurang cepat sikit anak cikjah sambut birthday.....


ok.tu je...
cikjah nak sambung baring-baring...

18 comments:

  1. sy spotting cd30. kluar period btol cd55. haaa. cmna tu? hehe.

    ReplyDelete
  2. hehehe,lagi pening x?
    xpaham..xpaham...

    ReplyDelete
  3. mulan jarang spotting... kalo nak period terus jer dia kuar,,, cuma lately bila dah tua ni ada jugak period ni main2...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.kalau saya pun kalau nk turun period terus terun banyak mcm tu. tapi ni lain pulak.
      sabar je lah kan...

      Delete
  4. hehehe.. spotting nie.. bleh jadi MACAM2 peTUNJUK....tapi masa SUe dulu Ovulasi pada CD26..lambat kan?...pastu kena tgu..lebih kurang 14 hari dari CD26 tu baru bleh test UPT....Suhu BBT berapa sekarang banding masa suhu biasa?...Tapi kalu tgk ciri2 yang dahlia cakap...cam ke arah tu.. tapi biasa laa.. orang TTC nie.. macam2 kemungkinan...INsyaallah ada REZEKI dahlia..akan datang jugak nanti...Sabar tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah lah kak.saya tak ada pengalaman spotting ni.memang tak pernah langsung..
      bbt pun rongak-rongak. asyik lupa je nak ambil suhu..
      ape pun,thanks kak =)

      Delete
  5. hai..saya penah jadi cam awak..cd 18 spot..try wat upt pastu positif

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai shara!..
      yeke? macam best je....
      nanti saya try buat. tapi sure ke positif saya ni??

      Delete
  6. dahlia... walaupun akak x penah preggy n upt xpenah pun +ve (kekdahnya delay peyod x penah test) regarding to my reading.. spotting b4 due peyod siptom nk preggy... insyaallah... kalau ade rezki dahlia tu.. akan ade gak... so jgn ghajin sgt nk bercucuk tanam ye dik... cucuk tanam erti kata sebenar n others... hehehe... faham kan...:) tunggu je sampai due.. kalau x mmg rezki dahlia... worried bile dgr u rajin sgt mengemop rumah... suh je cikmat yg buat tau.... lastly take care dear.. (nkh)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak,..
      jgn cakap mcm tu.sedih aida tau....
      ape pun akak usaha lagi ye..

      hehehe,pasal cucuk tanam tu tidak lagi lah. cikmat pun dah pandai lani. dia sendiri xnak buat..em,kerja rumah tu buat sikit la.mop-mop ni insyaallah cikmat bantu.hehehehe...
      thanks kak..

      Delete
  7. sy pun penah alami mcm awak ni dahlia..tp spotting ms cd 29..sikit2 je..bile lap baru perasan..hmm risau gak..tp lepas 3 hari (cd32) baru flow..hopefully awak ade berita gembira eh sbbnye mungkin jugak tu tanda awal nk pregnant..amin..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.saya ada baca kalu xsilap. tapi wallualam lah..
      kita ni ttc mcm-mcm kemungkinan boleh jadi.kan?

      Delete
  8. Replies
    1. terima kasih kak...
      akak pun sama.take care..

      Delete
  9. hehe guna nama cik jah pula ke ;)

    saya mengalami spotting 3 minggu lepas, on off.. sekarang dah heavy flow...

    anyway, hope to hear gud news from u soon dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...senang n xberat sangat tak kalau cikjah n cikmat.hehehehe..santai lah sikit..

      sy ada baca. risau jugak masa tu. sekarang ni turn saya pulak ada spotting.risau ni..risau kalau ada apa-apa luar jangkaan.kan?
      ape pun, thanks tau..

      Delete
  10. aida...

    pengalaman akak...brown spot ni,tanda2 awal preggy tau...
    so,jgn renyah2 sgt....& jgt stress sgt...take care darling!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke kak...
      takut gak ni..
      thanks tau...

      Delete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...