Saturday, April 7, 2012

side effect clomid ke?

salam semua..


semalam hari ke dua saya makan clomid seperti yang diarahkan doktor. hari pertama makan okey je. tak rasa apa-apa. cuma....


cuma bila makan clomid untuk hari ke 2.. kepala saya rasa pening sangat lah! malam tadi setenagh jam lepas mkn clomid tu kepala pening memang tak leh tahan. sampai cikmat tanya, kenapa saya jalan terhuyung hayang macam tu??.mata mengantuk tapi peningnya sampai rasa gelisah sangat atas katil.


pagi tadi saya bangun tidur pun masih berbaki pening. turun katil terus pegang dinding. memang tak boleh pi lah o.O .weng sangat pagi ni.


hukhukhuk...side effect clomid ke ni? sapa yang pernah makan tu share dengan saya pasal side effect dia boleh tak??..mintak tolong sangat.


terima kasih daun keladi =)

14 comments:

  1. Mungkin kesan kot sbb ade org kesannya begitu.....cer google pasal kesan clomid...kat situ mungkin byj jawapan....,hehhehhe




    Good luck k....hani ritu dpt gak clomid tp tak makan...noe rase mcm start over balek rawatan...sbb ritu just scan perot je......xde pon cek telur or tiub....huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah. tengah google jugak ni.separuh ada rasa pening2..separuh org tidak. ikut badan kot..

      Delete
  2. aida...

    akak penah mkn clomid pil...Alhamdulillah,ade alahan pon...
    maybe setiap org lain effect nye....apepon,take care ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. typing error.....***xde alahan***

      Delete
    2. tak ade apa-apa alahan ke kak. ikut badan kot kak.
      aida pening sangat. berpusing-pusing kepala..

      Delete
  3. salam dahlia
    Sue pernah makan skali-50mg punya..
    KESANNYA-prot blooting,berat naik,Penin lalat,makan berselera,Kembung, dan rasa nak peod tapi tak...
    Kawan sue makan sampai 4 cycle-dier ajar sue lain kali makan Ubat masa nak tido malam-makan ngan EPO skali(sb clomiud buat vagina Kering-Epo dia bagi lembap)Minum air kosong banyak,try tahan makan,
    itu jer yang SUe igt...
    Sb sue makan clomid skali jer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sue..
      saya dah mkn clomid ni mlm ke3. tapi hari ni cd5 dah kering.
      ada org hospital kata, jgn mkn epo masa period.sebab epo ni bersifat mengeringkan...
      erm..xtahu lah yang mana satu..

      Delete
  4. Aida...

    mcm saya makan clomid...antara kesannya adalah mood swing then perut kembung. pengambilan clomid saya diambil seperti saranan doktor adalah hari ke-2 period hingga la hari ke-6. Yg saya perasan...hari pertama kuar peOt mcm biasa. Hari ke-2 heavy sgt...hari ke-3 mula berkurang. dan hari ke-4 dah kering. Jika dulu tiada pengambilan clomid, peOT kuar sampai hari ke-9. Tulah dia...mungkin kesan ubat pd badan setiap individu ni adalah berbeza...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak,
      camne ni. ada org kata kene mkn epo bersama dengan clomid. tapi ada org pesan jgn mkn epo masa period..

      masa cd3 pun period saya pun dah jadi secalit coklat balik. padahal cd1-cd2 bukan main banyak...

      Delete
  5. Aida.. akak dlu mkn clomid ni mmg rs pening n skt kpala.. doc ckp tu normal n mmg side effect dia.. so jgn risau k.. Dlu akak mkn time nk tido sbb clomid tu akan function mse kita tdo n kita x rs side effect sgt.. lg satu kna minum air kosong byk2.. clomid ni efek berbeza setiap org.. so b strong sis! ::luvb::

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah lah.pening sangat! tapi malam ke3 dah kurang pening. cuma mood tak berapa baik.effect dia lain-lain kot,ikut badan.

      lani pon period saya dah jadi secalit coklat tu je.besok sure dah boleh mandi wajib =)

      Delete
    2. hehe..biasa la mood swing..pe2 kena inform kat cikmat awal2 takot dia tak paham.. akak dulu before makan clomid kitorang google info clomid nie n inform hubby awal2 efek clomid..so senang tade la kalo moody tak tentu pasal en hubby hot..hehe..

      oke..da leh berbaby dancing tu!..good luck!..Jgn lupe riki2 ari subur!.=)

      Delete
  6. sy sama mcm umaira..mkn clomid, peot cepat habis.. 4 hari jer... tp pening2 semua xde.. cume miss V kering la. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye lah.betol sangat!
      cd3 period saya dah jadi sikit sangat. perah pad pun dah tak ada apa. hari ni dah secalit coklat je. cepat betul keringnya.sedih pulak...

      Delete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...