Thursday, April 26, 2012

selera tengah sedap.

salam khamis..


wah..,dah khamis lah! besok jumaat. lepas tu sabtu..bestnya hari sabtu. leh rehat-rehat pastu boleh ajak cikmat jalan-jalan. tapi tak jalan snagat la, sebab cikmat dah tak se'sporting dulu. home love katanya. tapi saya ni tak berapa nak love sangat sebab muak dah duduk rumah. mood sekarang ni asyik nak keluar berjalan sajor! pantang cikmat ajak keluar, meloncat terus bersiap.huhuhuwawa!!


2hari lepas saya berhajat nak makan montot ayam [tongkeng ayam madu]. sebelum ni saya tak tahu makan. tapi sejak cikmat ajar saya makan, terus jadi ketagih montot ayam madu tu. saya gila kan montot ayam yang kat restoran TAJ yang berdekatan dengan rahmat seafood. budak sabahan yang buat. kuah dan montot ayamnya sedaaap sangat! biasanya kiteorang beli terus je makan dalam kereta. bau dalam kereta tok sah cakap laa.semerbak! saboor je lah...


jadi semalam cikmat penuhi hajat dihati saya. cikmat bagi duit saya pun pi beratur beli. 10cucuk rasa tak cukup je. sebab berebut dengan cikmat demok. rasanya hari ni nak lagi. tapi tak boleh amalkan selalu nanti boleh jadi canser kata kak K jugak boleh jadi demook kata cikmat. =)


lepas makan tongkeng ayam dalam kereta berdua dengan cikmat..kiteorang pergi east coast mall pulak. cikmat nak tengok water filter yang murah-murah. sambil tu saya gesel lagi cikmat nak makan donut bigapple. walau masih merindui donut J.co tapi big apple pun jadi lah! masuk kereta terus ngap satu. sepanjang jalan saya ngap 2 ketui donut. sampai rumah cikmat ngap 3 ketui.eeee,demook lagi lah dia.


okey. selesai. hari ni tak tahu nak makan apa lagi. nak makan ala thai pun dapat dah.! 3malam sudah kiteorang gi makan kat sara thai. ermm..rasanya hari ni saya nak menanam rasa cinta pada satey zul kat Jelita Cafe tu lah!ermm..nyummy! lazat sungguh satey kambingnya. bau hamis sampai balik rumah o.O hehehe. tedap..tedap nyo!


menu minggu lepas.
sayur rebus dengan tauhu goreng rangup
berangin perut tak makan nasi 3hari u.

hari ni makan ayam goreng n sup tauhu jepun

2 comments:

  1. banyak nye dahlia makan...
    jgn la demok, turuih2 la...
    hehehe~
    takpe, janji makan makanan yg berkhasiat erk...

    pas makan manis2/lemak2, minum air panas suam tau!

    ReplyDelete
  2. lapa pulak gaso eh..anyway bilo plak pindah kuantan ni? x tau la plak..yg tau eh dok JB sebelum ni hehe :-) .sob sob minggu depan p temerloh dah

    ReplyDelete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...