Sunday, April 8, 2012

puting beliung..

salam semua..


hari ni mood tak cute lah. start pagi tadi mood terus tak elok. dah lah tidur rumah mertua susah sikit lah saya nak mengada-ngada & konon-konon merajuk kat cikmat. tapi kesianya saya pun tak tahu pasai pa nak cari pasal dengan cikmat dan rasa nak lancarkan  bom kat dia. kesiaaaan cikmat sayang. jadi saya fitnah ini effect clomid je o.O
kikikiki..


mertua mungkin perasan kot, sebab saya jauh-jauh dari cikmat dan tak berapa senyum sangat tengahari tadi. tapi alahai susahnya nak normalkan mood ni! sampai saya kene mandi 3kali dalam masa kurang 5jam.jenuh laaa... mandi lama-lama dalam bilik air pastu merungut dalam hati. marah-marah sampai keluar air mata. tapi tak tahu pasai pa.dasyat lah..macam nak pms..
padahal hari ni dah cd5. period pun dah jadi spotting cair je gitu. cepat betul keringnya. memang lah! tapi nak buat macamana, kami ni sedang berusaha.


tapi itu tak apalah, paling menyayat hati... 
balik dari rumah mertua tadi kereta myvi sayang ku terpancit pulak. dah saya kata dengan cikmat, jangan lalu kat tepi rumah yang baru siap renovate tu. saya seram tengok banyak kayu, batu bata n paku berselerak kat jalan tu.tapi degil.maklum lah jalan pintas. dah lah kami ni baru planning nak pi berkelah kat pantai. hurmmm, memang mood jadi puting beliung terus lah. tak bebel dengan cikmat. benda nak jadi kan? tak baik marah cikmat. cuma redha saja lah.ujian allah nak bagi kereta pancit =(


(tetiba jadi tak redha)
cuma nak bagitahu, sepanjang kereta myvi dibawah jagaan saya, tak pernah pancit. walaupun saya bawak masuk site yang keadaan jalan nya lebih teruk!tapi  bila cikmat pegang terus cikmat lambung.terpancit terus. sedihnya..dah lah baru lepas tukar tayar.
bertambah sedih bila tengok ada sebatang paku dah siap terbenam dalam tayar.arghh.! cikmat harus bertanggungjawab.


okey. itu je lah. maaf lah cikmat sayang. cian cikmat. dia dah keluar dengan kawanya pi carik kedai tayar dihari AHAD ini.hehehe  o.O



6 comments:

  1. La..mood swing yer...?? ala..ala..ala...nak bermanja lebih tu agaknye dgn cikmat...Cam ner on clomid utk pertama kali ni?
    Period datang brp hari jer??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai kak..
      pusing kot mana pon tak tau.heuhuhu..
      dah lama xberkasih sayang kot o.O
      period hari ke3 dah mula nak berenti.
      cd4 dah jadi secalit..
      semalam cd5 pun dah secalit.hari ni dah boleh mandi hadas...
      biasa tu 7hari atau 6hari baru kering.

      Delete
    2. hai kwn2...sama la sy pun..ms tgh on clomid..rs panas je hati ni..bende2 kecik pun boleh nk sensitip..air mata ni pun mudah je nk kua..period mmg jd singkat..ari ke4 dh boleh katakan bersih..day 1 n 2 je agak lebat..pastu slowly kering..bulan ni since dh x clomid..pjg sikit periodnye..cecah 8 hari..masuk hari ke 4-8 mmg sikit2 je kua...

      Delete
  2. dahlia, camner mood hari ni cute tak?

    sabar tau.. jgn marah2 majuk2... tak baik utk kesihatan...
    tenang kan hati mu selalu sayang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai kak..
      tahniah tau.positif jugak akhirnya...
      doakan saya lepas ni kak!!

      Delete
  3. olor2 biasalah klu 'lelaki' bwak :P
    harap2 hilang la mood yg xcute tu.. hihihi :P

    ReplyDelete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...