Sunday, April 29, 2012

kuning?

saya tak suka kuning sejak dari kecik lagi!
masa sekolah rendah saya pilih rumah sukan kaler MERAH
masa sekolah menengah saya pilih kaler HIJAU

saya tak suka kaler kuning.
selain menyakitkan mata..
warna kuning tak sesuai untuk kulit saya.
dalam almari saya tak ada sehelai pun tudung atau baju kaler kuning
melain dapat baju free dari DIGI

cuma
masa berkerja dulu
uniform saya kaler OREN pekat!
nasib tak kuning jugak!



syukur my family tak suka warna kuning
kalau tak??
habis baju anak-anak.langsir, cat rumah kaler kuning menyala.
kereta pun kuning gamaknya gagagaga

tapi cikmat suka kuning.
kami bakal bermusuh masa pilihanraya nanti kot?
maklum la cikmat suka HIJAU
tapi saya suka........











o.O















saya  suka PINK =)

love pink..love pink..love pink




tak tahu sejak bila saya sukaaa PINK kaler.
habis baju kurung kaler pink
tudung pun banyak kaler pink
dapur rumah saya pun kaler pink

masa kawen pun saya pilih PINK
[ ehh,ske hati aku ler..]
bantal bucuk pun pink =)

blog pun saya kasi pink putih
supaya ada kedamian disitu..


kalau boleh!
saya nak senduk pink, periuk..sofa..katil..
pinggan pun semua nak pink kaler.


cuma saya tak suka kereta kaler pink.
rasa cam jambu sangat pulak!

i love pink.
muah-muah!




8 comments:

  1. Kasut hg kat sbelah tu pon pink jugaaa........ Hehe..... Aku suka kaler...Hmm.... Aku suka wrna wrni... Hihihi... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..
      pengantin baru suka kaler ala-ala pelangi.

      Delete
  2. Ida pun seorang pink tegar!! Give me faiifff !~~~ hee

    ReplyDelete
  3. Heheheh..sama la saya pun peminat pink tegar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye laa..
      tengok tu baju sanding kaler pink.
      sama mcm saya

      Delete
  4. saya pun banyak baju pink, kat dapur saya perasan yg apron saya color pink, hehehehe.... pink ni color yg soft kan, menunjukkan si pemakai nye sowang yg lemah lembut... kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi ibu wanna be..
      apron pun pink ke?
      betul! kalau kita suka sesuatu kaler tu,kalau boleh bakul sampah pun nak kaler pink.senduk..semualah!

      Delete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...