Sunday, March 18, 2012

apa yang saya buat di rumah?

2 minggu mengumpul gambar.
masak je ambil gambar..
lepas berkemas ambil gambar..
buat tu ambil gambar..
pergi sana ambil gambar
dan ini lah dia..
vavoom!




saya tak pandai masak.
 berkat ada internet kat rumah. 
saya google mcm-mcm resepi untuk makan tengahari.
ayam masak merah ni sedap sangat!

gulai ikan salai ni tak payah google pun tak apa.


salad for abi
kadang-kadang mood tetiba nak diet dia mai..
dengan saya sekali kena makan salad.

peria katak sebelum digoreng @ gulai
hubby suka..saya pun suka.
tapi tak boleh makan selalu. 
tak sesuai untuk yang ada penyakit asma macam saya =(

sup diet kiteorang bila lapar dimalam hari..

kat rumah saya tak ada tempat panggang arang kayu.
so atas dapur gas pun cun jugak eh?

kacang buncis untuk abi.
saya tak suka rasa kacang buncis.
jadi hubby habiskan sorang-sorang.

penimbang dan dumbbell 7kg
itu kawan baik saya dan hubby

baget tak ada lagi nak beli almari tv.
ini adalah hasil kreatif saya dan suami
sementara je ni.jgn ketawa tau...

my sayang sedang berehat..

sofa ni abang ipar yang punya. 
disebabkan dia tak nak lagi..
kami ambil je lah...terima kasih along & k.farah

singapore with LOVE..
myjiran bagi masa kerja kat JB dulu..

ubat sakit kita hari tu.
terputus bekalan ubat habis lah den =)
sekarang ni dah tak bergantung dengan ubat lagi.
sukanya!

anak-anak benih bendi yang dikasihi
cepat sikit membesar yer!
kami tak sabar nak kutip hasil dan agih kat jiran-jiran

dapur ku comel!

serabutnya.


tamat!

dahlia :: nak masuk tidur awal. besok nak masak sedap-sedap!..

2 comments:

  1. Dahlia,
    seronoknya jadi suri rumah. Saya jika diberi kesempatan juga mahu jadi suri rumah sepenuh masa. Buat masa ini, saya perlu mencari rezeki lagi..huhu.

    ReplyDelete
  2. amboi... lagi sedap lauk2 dia masak.. saya ni simple je...tapi sedap, hehehe~ mmg excited kan wajib la amik gambar pas masak n sebelum makan...lapar la...hehehe..

    ReplyDelete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...