Monday, January 30, 2012

malas lah !!

hai..rasa nak mengeluh saja sepanjang hari ni. ingat dah nak resign ni tak ada kerja dah, tapi tadi setimbun duduk atas meja. nak tak nak kena setle kan jugak hari ni. memang kelam kabut la dibuatnya sebab barang-barang nak semak pelan dah habis aku agih-agihkan pada kawan-kawan dengan harapan lepas ni tak nak kerja dalam bidang town planning lagi lah. tak hadoo nya! waku rehat orang pulun g makan dan tido bagai, aku pulak berpanas disite.bila orang balik aku baru nak siap kerja. emm, tak apa lah, lepas ni tak buat dah.hehehe..

pagi tadi emak aku call. sejuk dah hati aku dan angkat call mak. perbualan biasa-biasa saja. sebab masing-masing tak nak spoil mood antara satu sama lain. 

oh, rupanya ada pesanan. emak aku suruh balik kampung rabu ni. macamana? sebab aku bawak barang..kebetulan pulak ada kenduri kat kampong hari isnin nanti.kenduri kat  rumah mak sedara aku laa..

bila dengar part ada kenduri tu, terus aku malas nak balik. malas gila! tak tahu la pasai po.

mood mak aku pun terus tak baik. dan-dan nak letak telefon. merajuk balik la tu dengan aku. laa, bukan tak nak balik sebab tak mo jumpa dia tapi...


aku bukan tak nak balik kampong dan pergi kenduri tu.. tapi faham aja lah. aku ni baru saja berenti kerja. mesti nanti semua pakat nak tanya kenapa?kenapa?kenapa? tak sayang ke? bukan sedara je, sekali lah dengan jiran tetangga dan seangkatan dengannya.

pulak tu, abang sedara aku ni bini dia baru je lepas bersalin. aku ni,sejak bini dia perli aku hari tu terus rasa nak terajang je bini dia tu.mulut cam longkang.busuk. entah apa dosa aku kat dia pun aku tak tahu. isyhh! nasib laa....

p/s :: kenapa semua orang buat aku camni. tak memahami aku langsung. ke aku yang berperasaan camtu??



2 comments:

  1. sbr yer dear,jgn stress sgt~
    kekdg perasaan kta mmg xkn lupa apa yg org sktkn or ckpkan tmbh2 part yg mmg sgt2 sensitip..

    Lau dorg xmemahami,xpelah jgn isu kwn2 blog nie rmi yg memahami ok..chill ok*__*

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah. kwn blog ramai yg faham..

    tapi tu laa, nk menghadap yang realiti ni kemain lah sakit hati.

    ReplyDelete

terima kasih atas comment anda =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...